Защо прилагането на ментална аритметика е хубаво?

ментална аритметика

По всяка вероятност сте наясно за способностите на азиатските деца да пресмятат с бързината на компютър, при това без да ползват каквато и да е техника и материали.

Сигурно и вие сте мечтали малчуганът ви да е до такава степен специално.

Изпълняването на дадената мечта далеч вече не е до такава степен трудна, понеже тези, видимо магически заложби, е възможно да са придобити след изкарване на изучаване по ментална аритметика.

В днешно време няколко по-големи обучителни центрове предоставят детско обучение, запознавайки ги с естеството и стъпките за употребяване на ментална математика.

Въпросният различен начин носи и доста ползи за образованието в бъдеще на малчуганите.

Придобиване на ловкост за много бързо пресмятане наум

Редовно в учениците се забелязват трудности в смятането наум, даже ако е въпрос за елементарни пресмятания.

Употребата на математическите типове на умствена математика увеличава драстично точността и скоростта, с която е възможно да бъде пресметната конкретна задача ментално.

Постигането на хубави резултати естествено е обвързано с множество тренировки и задачи, за да е много добре овладяна техниката.

В следствие на обучението си по ментална математика, малчуганът е в състояние да си представи изчисленията за минималното време от няколко секундички, а даже и за по-малко от секунда, и респективно много бързо да даде отговора след събиране, изваждане, деление или умножение.

В следствие на достатъчно продължително обучение – около година, даже и по-малките деца биха могли да пресмятат напълно наум по-големи 4 или 5-цифрени числа.

Ментална математика спомага за разгръщане на мозъка

Стандартното обучение по математика, с което всеки един е преминал в училището, развива главно лявото полукълбо.

Проучвания отдавна са установили, че дясната половина на мозъка отговаря за обработването на невербалната информация.

Точно това ще рече, че работата с пресмятащи образи, които мозъка създава, подпомагат развитието на дясното полукълбо, понеже то извършва работа със символи и образи.

Изчислителните тренировки, които се прилагат в умствената аритметика, са насочени за подобрението на 2-те полукълба на мозъка.

Повишаване успехите по останалите училищни предмети

Макар и с чисто математическо-изчислителна насоченост, тренировките по ментална математика подобряват запомнянето като засилва концентрацията.

След усвояване методиката на иновативния метод, малчуганите покачват и крайните си резултати по останалите предмети в училището, заедно с пресмятанията.

Причините се коренят основно в комплексната програма на обучението по умствена математика, която подобрява както менталните усещания, също така и тактилните, зрителните и слуховите способности на детето.

В сайта abakus.bg ще намерите пълна информация за ментална математика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *