Какво реално е нужна да знаете за машинното циклене на паркет

Естественият паркет е 1 от тези неща, където създават най-осезаем комфорт в дома ви.

parquet flooring

Обмисляте ли циклене на паркетната настилка? Също така, той притежава доста добри топлинни и шумоизолационни качества и даже при сравнително неправилна годишна поддръжка, отново да притежава дълъг живот.

Ако искате да се запази в перфектно състояние също, е важно да отделите определени грижи, като услугите в сайта на Циклене на паркет, София

Несъмнено, за да се получи точно това, той трябва да бъде държан и в добро състояние, защото в противен вариант има риск паркетът не само да започне да изглежда демоде, но също така и да скърца, да се надува и да дразни Вас.

Защо точно е важна редовната грижа за нормалния паркет?

Машинното циклене на паркетната настилка е от значение, ако желаете да задържите хубавия цвят на паркета, както и цялостта му.

Естественият масивен паркет е важна настилка, каквото много лесно може да заприлича на нова.

Но какво всъщност стои зад термина циклене и какво е наложително да знаете за него?

Цикленето на паркетната настилка е чистене на естествения паркет от стария лак, което отстранява и всички зацапвания, неравности, наранявания и вдлъбнатини по него.

Така старата настилка се обновява, без да е нужно да се подменя, което ви спестява пари, време от деня и други ценни ресурси, според сайта на www.ciklene.net

Цикленето се върши със специализирани паркето-шлифовачни уникални машини, на които се слагат различни типове шкурки, които премахват горната част на паркетната настилка.

Ако обаче настилката ви е доста изхабена и повредена, е възможно да се наложи демонтаж, изчистване и основно пренареждане на паркетните плочки, като в действието е възможно да потрябва да купите нови такива, във вариант че някои от старите се окажат неизползваеми.

По-голямата част от професионални компании за машинно циклене на паркетната настилка разполагат с всички необходими материали за подмяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с намирането на нови паркетни плочки.

След цикленето на паркета, фугите се пълнят със стърготини и безцветна смола. За финал се слага лак, като ако желаете, дървената настилка може да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.


Тъй като цените за циклене на паркет са различни в зависимост от облика на паркетната настилка, нареждането му и ползваните материали, с които ще бъде обработен, най-добре е да извършите предварителна консултация с фирма.


Редовната грижа за вашия естествен паркет е важна, защото това е инвестиция в една от най-добрите видове настилки, които може да имате в жилището си.

Без значение дали става дума за паркет, който е в жилището ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *