Каски за Мотоциклет – въпросът е защо са ни необходими и точно как да изберем подходяща


Едва ли има почитател на високите скорости, който да притежава нужда от убеждаване от сериозността на качествените моторни каски.

Почти всеки един запален моторист често е превърнал каската в нещо значително повече от основна мярка за безопасност.

Плюс това каската е и аксесоар, съставна част от пълната визия на моториста, както и бонус към визията на дадения мотоциклет.

Но в действителност макар необходимостта от шлем за мотор да прилична на повече от очевидна, много често новаците ентусиасти или по-самонадеяните шофьори преценяват да ги изключат, защото ги откриват за неудобни, твърде скъпо струващи или абсолютно ненужни.

Но инвестицията в качествена каска е това, което може да спаси живота на водача, да го предпази от травми и да му спести много лоши изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други.

Точно какво трябва да вземате предвид малко преди избора на каска?


Магазинът предлага огромен вариант от индивидуални типове и ценови класове моторни каски за мотоциклет.

Причините, които вие е наложителна да имате предвид при избор на каска, са колко е здрава, самата марка, сертификат, комфорта, дизайн, разбира се, цена също въпреки, че не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качество.

Трябва да сте измерили обиколката на главата си, преди да отидете в магазин за моторни каски, въпреки че в крайна сметка ще ви се наложи да изпробвате различни модели, за да прецените кой е най-удобният за вас конкретно.

Съществуват 3 различни видове на скалпа: по-дълга, средна и овална. Най-вероятно ще избирате каска директно на място в специализиран магазин, ето защо и да не успеете да прецените каква точно форма мото каска ви е нужна, консултантите определено ще ви съдействат.

Каква точно е правилната моторна каска?


Мото каската трябва да ви бъде комфортна, а точно това означава да не е нито твърде стегната, нито твърде разхлабена. В добрия случай тя залепва плътно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добре е да вземете под внимание на факта, че моторните каски се отпускат след кратка употреба.

След като се опитате реално да я свалите, каската не е добре да излиза лесно и бързо, а когато разклатите глава, моторната каска не трябва да се движи.

Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или други драскотини след проба и символично носене, тогава не сте взели правилен модел.

Препоръчително е мото каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава вашата видимост.

Качествен сертификат


Логично, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, тъй като той ви гарантира годност и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за пистови състезания, като е в сила за Великобритания).

Моторните каски са много повече от аксесоари. Те са нещо, което би могло да запази живота ви, ето защо не ги подценявайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – независимо дали планирате той да е продължителен, или наистина кратък..

В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и след това да се приберете у дома.

В сайта на bobimx.com ще намериш богат избор от евтини каски за мотор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *